AMERIKA OBORILA CRNI REKORD: U jednom danu preminulo 1.497 osoba, Trump se obratio naciji

Sjedinjene Američke Države postavile su tmuran rekord u broj smrtnih slučajeva od koronavirusa. U jednom danu umrlo je 1.497 osoba. Ukupan broj mrtvih premašio je 8.500.

  • Svijet

  • 05. Apr. 2020  

  • 1

Skoro polovica smrtnih slučajeva bila je u New Yorku, gdje je broj smrtnih slučajeva dostigao 2.624, a bolnički hodnici bili su preplavljeni vrećama s tijelima.

Broj američkih smrtnih slučajeva skočio je na 8.503, a broj slučajeva porastao je za 33.324, što znači da je trenutno 311.632 Amerikanaca zaraženo ubojitim virusom.

Ovo je najveći broj slučajeva na svijetu.

Guverner New Yorka Andrew Cuomo upozorio je da se pandemija "širi poput vatre", i da je New York opustošen ovom krizom.

Iako se Amerika suočava sa ogromnom zdravstvenom krizom, Trumpa najviše zabrinjava ekonomska kriza koja će uslijediti.

Trump je rekao: 'Moramo se vratiti na posao. Ne želimo da to radimo mjesecima i mjesecima i mjesecima. "

Predsjednik je rekao da će ponovno otvaranje biti "velika odluka". 

U govoru u subotu, Trump je dodao: 'Ublažavanje djeluje, ali opet nećemo uništiti našu zemlju. Moramo se vratiti. Jer znate, u određenom trenutku, ovim gubimo više'

'Prošli smo ovo dodatno razdoblje, ali rekao sam to od početka da lijek ne može biti gori od samog problema. U određenom trenutku morat će se donijeti neke teške odluke. "

Bodies are seen lying in corridors inside the Wyckoff Hospital as the healthcare system is overwhelmed with fatalities

New York City alone made up 757 of the state's 788 new deaths, and more than half of the US's daily deaths from coronavirus. The makeshift morgue outside Wyckoff hospital in Brooklyn contains the latest victims of the killer illness

President Trump told Americans Saturday that the coming week would be one of the 'toughest' weeks the country could face during the pandemic

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...