CIRKUS U BIJELOJ KUĆI O KOJEM BRUJI SVIJET: Pogledajte kako je Donald Trump zabranio stručnjaku da odgovori na pitanje o mogućem lijeku…

Američki predsjednik Donald Trump izrazio je u nedjelju nadu da će SAD uskoro vidjeti "popuštanje" krize koronavirusa u nekim žarištima, ali njegov tim zdravstvenih stručnjaka nije optimističan

  • Svijet

  • 06. Apr. 2020  06. Apr. 2020

  • 1

Najpogođenija država New York objavila je u nedjelju da je prvi put u tjednu umrlo malo manje ljudi nego dan ranije. No, brojka je i dalje visoka s gotovo 600 novih smrtnih slučajeva i preko 7.300 novih zaraza.

"Možda je to dobar znak", rekao je Trump novinarima u Bijeloj kući.

Trump te brojke smatra pokazateljem da Amerikanci počinju vidjeti "svjetlo na kraju tunela".

Antony Fauci, stručnjak u Trumpovom timu za koronavirus, kaže da će trebati proći sedmice pridržavanja mjera socijalne distance i ostanka kod kuće da bi se usporilo širenje virusa.

Nije direktno proturječio predsjedniku koji je često kritiziran zbog zauzimanja pozitivnijeg stava nego što je to opravdano.

"Ono što slušate o potencijalnom svjetlu na kraju tunela ne poništava činjenicu da bi sutra i sljedećih dana moglo biti vrlo loše", rekao je Fauci.

Pravi cirkus na brifingu je ispao kada je jedan novinar upitao Trumpa zašto toliko promovira hidroksiklorokin, inače lijek koji se koristi u liječenju malarije, kao jedan od mogućih lijekova za tretman protiv koronavirusa.

- Ne znam hoće li djelovati. Ali šta možemo izgubiti?

Potom je novinar CNN-a isto pitanje postavio Fauciju, ali u konverzaciju se ponovono uključio Trump i zabranio stručnjaku da odgovori na pitanje.

- Koliko puta si postavio to pitanje. Valjda 15 puta! - prekinuo je Trump konverzaciju dok se Fauci smijao...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...