U FEDEREROVOJ KUĆI NASTAO LOM ZBOG ĐOKOVIĆA: Sve zbog prekida sezone... Veliki SKANDAL trese svjetski tenis!

Iskusni Italijan, trenutno stručni konsultant tamošnjeg Sky Sport, Paolo Bertoluci analizirao je način na koji će pandemija koronavirusa pogoditi "veliku trojku" svjetskog tenisa - Đoković, Nadal, Federer.

  • Sport

  • 07. Apr. 2020  07. Apr. 2020

  • 0

Italijan se osvrnuo i na tri turnira koja je Đoković osvojio i tako vezao niz od 18 pobeda u isto toliko mečeva. 

"Ako izuzmemo 2017. godinu, kada je bio neprepoznatljiv šest mjeseci, on već oko pet godina dominira teniskom scenom. Niko ne pobjeđuje kao on i na travi, i na betonu i na šljaci. Federer pobjeđuje više na travi i u dvorani, Nadal na šljaci, ali on pobjeđuje svugdje. Neko je, podrubljivo, rekao da su u Federerovoj kući proslavili ovu pauzu jer bi Đoković ove sezone uspio da osvoji još dva Grend slema čime bi se značajno približio rekordu Švicarca", rekao je Bertoluci.

altFOTO: EPA/LUKAS COCH

Potez Wimblendona da otkaže ovogodišnje izdanje ocijenio je kao pametan.

"Da, prema mojem mišljenju tenis je napravio prave poteze. To je prvi sport koji odmah sve zaustavio, odmah je suspendovao pet, šest nedjelja u Evropi, a sada i sezonu na travi. Mislim da bi bilo potrebno čudo da se sezona nastavi na betonu u SAD, verovatnije je da to bude tek u septembru", dodaje 68-godišnjak.

FOTO: EPA/AELTC/FLORIAN EISELE

Otkazivanje Wimblenjdona, kao i pomeranje Olimpijskih igara u Tokiju, udarac je za Federera, ocjenjuju mnogi. "Mislim da će on iste ciljeve imati i 2021. godine. Na kojem nivou, to je teško reći. U njegovim godinama svaka godina koja prođe računa se kao da je u godinama mačke. Propustiti godinu dana ne škodi toliko mladima, ali kada uđete u četvrtu deceniju života svaka sezona je komplikovanija, dodatno kada ste blizu 40. Ovo se najviše odnosi na njega, malo manje na Nadala, a najmanje na Đokovića. Istina je da su oni veliki šampioni i da će to iskoristiti da lakše prebrode ove mjesece neaktivnosti, ali siguran sam da će platiti. Sa druge strane, mladim igračima jesu potrebni mečevi kako bi sakupili iskustvo, što se neće desiti, ali svakako mislim da će se njihov zaostatak (za 'velikom trojkom') smanjiti", jasan je Italijan.

(Kurir/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...