TOTALNI RASPAD SISTEMA U KATALONSKOM GIGANTU: Pljušte masovne ostavke u redovima Barcelone, sve zbog „diktatora“…

sada već bivši članovi uprave napisali su pismo navijačima

  • Sport

  • 10. Apr. 2020  

  • 0

Šest direktora i potpredsjednika Barcelone podnijelo je ostavke, o čemu su članove, navijače i javnost obavijestili zajedničkim pismom. To je najnoviji dokaz nezapamćene krize koja već više od pola godine potresa Barcelonu.

Nakon što je Leo Messi u ime igrača prozvao upravu, misleći na predsjednika Josepa Mariu Bartomeua, da je novinarima dao dezinformaciju kako igrači ne žele da im se zbog ekonomske krize nastale zbog koronavirusa smanje plaće, dodajući da je ta laž tim gora jer su igrači odmah prihvatili sniženje plaća i do 70 posto kako bi poslove i plaće sačuvali brojni zaposlenici ostalih sekcija kluba, prije svega tehničko i pomoćno osoblje, uz njega su stala dva potpredsjednika kluba.

Emili Rousaud i Enrique Tombas igračima su pružili podršku u sukobu s Bartomeuom pa im je predsjednik poručio da će ih razriješiti dužnosti. Tombas je na to prvo pobjesnio, ali se nije htio oglašavati u javnosti, dok je Rousaud otvoreno rekao da ovakav čin vidi kao "izdaju" te da smatra da ono što je ostalo od uprave "nema kredibilitet dalje voditi klub". Idući na na Bartomeuovoj listi za odstrel bili su direktori Silvio Elias i Josep Ponte. 

Međutim, navedena četvorica, kojima su se priključili Maria Teixidor i Jordi Calsamiglia, preduhitrili su „diktatora“, kako u kuloarima zovu Bartomeua, te zajednički podnijeli ostavke na funkcije u Barceloni. Tako je jedan od najvećih klubova na svijetu ostao bez trećine uprave, koja se ovim masovnim odlaskom smanjila s 19 na 13 članova.

"Podnosimo neopozive ostavke na naše dužnosti u upravi Barcelone. Do ovako radikalnog poteza dovelo nas je to što nismo mogli promijeniti kriterije i načine upravljanja klubom koji se nalazi pred velikim izazovima, posebno onima vezanima uz scenarije za vrijeme nakon pandemije koja vlada. 

Preporučujemo da se, čim to okolnosti dozvole, sazovu novi izbori za predsjednika kluba, kako bi se klub na najbolji mogući načn vodio u vrijeme važnih izazova koje nosi bliska budućnost" navodi šestorka u oproštajnom pismu. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...