Politika
UK O EVENTUALNOJ SMJENI MINISTRICE MESIHOVIĆ: Očekujem politički dogovor stranaka Trojke i ZNG
Prije 4 min0
(...) sve što uz nju poslužite.
Gastro
14. Jul. 2025 14. Jul. 2025
0
Isprobajte je kao dodatak sendvičima, uz slano i jako začinjeno meso ili je jednostavno ubacite u svoj sljedeći hot dog ili hamburger.
Sastojci:
1 kg kupusa
3 mrkve, srednje veličine
10 gr svježeg peršuna, grubo nasjeckanog
170 gr majoneze
2 kašike jabukovog sirćeta ili lmunovog soka
2 kašike senfa, najbolje je ako imate dijon
1 kašičica sjemenki celera
so
biber
Priprema:
1. Razrežite glavicu kupusa
Razrežite glavicu kupusa na 4 dijela i odstranite tvrdo središte. Svaku četvrtinu poprečno prepolovite i narežite na tanke trankice. Stavite nasjeckani kupus u vrlo veliku zdjelu (imat ćete 6 do 8 šoljica.
2. Ogulite i narežite mrkvu
Ogulite i nasjeckajte mrkvu, a možete je i narendati. Dodajte nasjeckanu mrkvu i peršun u kupus i promiješajte.
3. U posebnoj zdjeli pripremite preljev
U posebnoj posudi pomiješajte majonezu, sirće, senf, sjemenke celera, so i biber. Probajte, a zatim prilagodite po želji. Ako vam je preljev previše opor i preferirate slađu salatu od kupusa, umiješajte šećer po želji.
4. Postepeno umiješajte preljev u salatu
Kupus i mrkvu prelijte s dvije trećine preljeva pa dobro promiješajte. Čiste ruke su najbolji alat. Ako vam se čini da je salata suha, dodajte još malo preljeva.
5. Poslužite
Poslužite odmah ili ostavite da odstoji u frižideru oko sat vremena kako bi se okusi pomiješali i kupus omekšao.
Prijatno!:)
Politika
UK O EVENTUALNOJ SMJENI MINISTRICE MESIHOVIĆ: Očekujem politički dogovor stranaka Trojke i ZNG
Prije 4 min0
Vijesti
BH METEO NAJAVLJUJE PROMJENU VREMENA: Osvježenje stiže, ali i nove vrućine
Prije 13 min0
Žena
NEDA UKRADEN NIKAD ATRAKTIVNIJA: Pjevačica u osmoj deceniji u bikiniju pokazala liniju na kojoj bi joj pozavidjele i mnoge djevojke (FOTO)
Prije 17 min0
Vijesti
BEZ PRITVORA I ZABRANA: Spasojević, optužen za progon 4.000 civila, ostaje na slobodi
Prije 21 min0
Gastro
KULINARSKI HIT DANA: Poklanjamo recept za domaću paštetu od piletine, sve što vam je potrebno sigurno već imate u kući...
14. Jul. 20250
Gastro
OVA SALATA JE SVE, SAMO NIJE DOSADNA: Zove se "Coleslaw" i prepuna je svježih, živahnih okusa koji će razbuditi...
14. Jul. 20250
Gastro
MIRISI I OKUSI DJETINSTVA: Napravite originalne tulumbe po starom bosanskom receptu…
15. Jul. 20250
Gastro
POTROŠAČI SU REKLI SVOJE: Milka proglašena najprecjenjenijom čokoladom na svijetu
Prije 17h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.