ŠAROVIĆ BI DO KUTIJE: "Treba razmotriti inicijativu CIK-a o odgađanju izbora"

"SDS smatra da je važno ozbiljno razmotriti inicijativu CIK-a BiH za odgađanje izbora, odnosno izmjene izbornog zakonodavstva", izjavio je danas predsjednik ove stranke Mirko Šarović...

  • Politika

  • 10. Apr. 2020  10. Apr. 2020

  • 0

On je rekao i da se pribiližavamo kritičnom trenutku kada treba, već početkom maja, raspisati lokalne izbore i to u uslovima kada imamo vanrednu situaciju a u isto vrijeme i neusvojen budžet institucija BiH za tekuću godinu, prenosi BN TV. 

„Bez budžeta i bez postojanja opštih sloboda, kao što je sloboda kretanja i okupljanja ljudi, nije moguće stvoriti zakonske uslove za odražavanje lokalnih izbora, posebno ukoliko bi ovakvo stanje potrajalo“, naglasio je Šarović i dodao: „Srpska demokratska stranka smatra da naredne dvije, tri sedmice treba iskoristiti da sve parlamentrane stranke u BiH, ozbiljno razmotre inicijative i kreiraju odgovarajuća rješenja, unaprijed ne prejudicirajući kako bi ona izgledala“.
 
Šarović je kazao da je u ovom trenutku najvažnije da na vrijeme krenemo u susret mogućim problemima, saopšteno je iz SDS-a.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...