VUKANOVIĆ BIJESAN NA DODIKOVE POSLUŠNIKE: „Bolesnici, ostavite porodicu na miru…“

Novi blog Nebojše Vukanovića prenosimo u cijelosti

  • Mini market

  • 13. Apr. 2020  

  • 0

Piše: NEBOJŠA VUKANOVIĆ

Nisam blizak, živimo na suprotinim krajevima grada, i ne znam o kome tačno se radi, niti me to interesuje, ali ne mogu opisati koliko mi je žao porodice i veselog čovjeka koji je prvi registrovan slučaj sa korona virusom u Trebinju.

Malo je muke veselom čovjeku od svoje bolesti, pa mu je još samo trebao ovaj pritisak javnosti, da cijelo Trebinje priča, piše, istražuje i govori o njemu, ko je, šta je, ko mu je porodica, komšije, rodbina, ko ga je posjetio, ko je u izolaciji, ko bi još mogao biti zaražen.. Posebno me je razljutio sraman nepotpisan tekst na dvorskom portaloidu „Trebinjedanas“ nepoznatog autora „I šta sad „pametnjakovići“ u kome se stigmatizuje jedna porodica i iznose sramne optužbe da „od prvog čovjeka kod koga je potvrđen virus korona sada prijeti opasnost gradu, regiji“

alt

Otkud nekom, ko sebe nažalost naziva nekakvim novinarom, takva drskost i bezobrazluk, da ne kažem pravo, da u nekog upire prstom i stigmatizuje, ulazi u privatnost i nečiji medicinski karton, piše kada se ko i gdje operisao, od čega boluje, pa čak iznosi detalje kako se supruga čovjeka koji je prvi zaražen operisala u trebinjskoj Opštoj bolnici prije desetak dana? Da li svojim pisanjem želi reći da starica nije trebala biti operisana i zbrinuta, da je trebalo pustiti da se pati i ne daj Bože umre? Znaju li uopšte ljudi i javnost koliko je u Srpskoj, da ne kažem u svijetu, umrlo zbog vanrednih mjera i okolnosti jer nisu mogli biti adekvatno  zbrinuti od primarne bolesti u vanrednoj situaciji?

alt

Ostavite veselu porodicu na miru, nemojte pisati i nagađati šta se i kako dogodilo, neka nadležni i struka u tišini testiraju ljude i urade šta treba, zaustave širenje virusa kako struka nalaže, jer joj je ionako dosta muke i problema koji su snašli porodicu i još su im samo trebali pravi bolesnici i pametnjakovići koji će objavljivati ko od čega boluje, kada je i kako operisan. Sramota! Krajnje drsko, neetički i neprofesionalno! Ne znam ko je autor sramnog teksta, niti me to interesuje, ali nadam se da njemu, niti bilo kome drugom, nikad više neće pasti na pamet da piše nešto slično, i neka se oni koji to rade  zapitaju kako bi oni reagovali da neko piše detalje o zdravlju njihove porodice. Nek reaguje i stvarni vlasnik portaloida don Luka Petrović, koji je prije 4 godine kupio i dao svojim čaušima nekad najčitaniji portal u Trebinju da kreira javno mnenje u njegovu korist, da se malo povede računa šta se i kako piše u ovoj situaciji, jer je jedno politika i napadi na protivnike, a drugo privatni život nečijih porodica. I sve se to radi kako bi se dodvorilo gradskim vlastima i opravdali njihovi potezi, jer su oni upozoravali a neodgovorni narod nije tobože poštovao preporuke!?

alt

Nije veseli pacijent, koga mi je jako žao, nimalo kriv što ga je pored primarne bolesti, zbog koje se liječio u Banjaluci, još pogodila korona, niti što su se zarazile još neke osobe sa kojima je bio u kontaktu. Nije bio u Italiji i na Alpama na skijanju već se liječio u bolnici, a sve da je došao sa skijanja niko nema pravo da stigmatizuje i javno linčuje njegovu porodicu. Njemu je veseliku najteže, i ako čita sramne tekstove i vijesti na internetu vjerujem da sam sebe pojede i da će mu ovaj pritisak samo dodatno pogoršati zdravstveno stanje. Nadam se da ne čita i da će se brzo oporaviti, a iskreno mi ih je žao, jer osjećam da je ljudima jako neprijatno, osjećaju se nepotrebno kao nekakve crne ovce u gradu zbog sramnog ponašanja i stigmatizacije neodgovornih pojedinaca.

alt

Apelujem na ljude iz gradskog Kriznog štaba, nadležne i novinare da ne pišu detalje o ovom i sličnim slučajevima jer nekako baš saosjećam i vjerujem da tim ljudima sve ovo teško pada, a nisu ništa krivi. Korona će biti i proći, ali ako ne možemo pomoći u nevolji, a osim medicinskih radnika svi ostali smo nemoćni, nemojmo stavljati so na ranu jer vjerujem da porodici smeta pritisak javnosti.

Svima koji su zaraženi, posebno prvom pacijentu i njegovoj porodici, želim brz oporavak i ozdravljenje, da već idućeg mjeseca sve bude prošlost i da se svi vratimo normalnom životu i obavezama, a da pandemija bude lekcija iz koje ćemo svi izvući neke pouke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...