SADA JE VAŽNIJE VIŠE NEGO IKADA: Evo kako očistiti pluća na prirodan način i zaštiti se od infekcija…

Čišćenje pluća omogućuje da očistite ovaj važni organ od katrana i toksina, smanjite rizik od pojave infekcije i raka, povećate kapacitet pluća i poboljšate opće zdravlje respiratornog sistema

  • Zdravlje

  • 14. Apr. 2020  

  • 0

Čišćenje pluća posebno se preporučuje aktivnim i pasivnim pušačima te ljudima koji žive u područjima sa zagađenim zrakom.

Postoji nekoliko metoda uz pomoć kojih možete očistiti pluća.


Korekcija prehrane

Poput svih drugih vrsta čišćenja organizma, čišćenje pluća uključuje korekciju prehrane. Zdrava prehrana je bitna jer pokreće prirodne mehanizme čišćenja tijela i jača imunitet.

Tokom čišćenja preporučuje se da unosite više vode, voća i povrća.

Neke namirnice posebno doprinose zdravlju pluća.


Ljuta hrana poput čilija pomaže u razgradnji viška sluzi u plućima i općenito u organizmu. Upravo zato, kada jedete ljutu hranu, možete osjetiti kako vam odmah počinje curiti nos. Na isti način ljuta hrana djeluje i na višak sluzi i katrana u plućima, pomažući vašem organizmu da ih lakše eliminira.


Obična voda je najbolje sredstvo za čišćenje organizma! Pokušajte izbjeći gazirane sokove, kafu ili alkohol. Dajte prednost običnoj čistoj vodi. Dobra hidracija je ključna za zdravlje i ubrzava proces čišćenja od toksina.


Luk je bogat mnogim važnim nutrijentima. Sprječava nastanak mnogih bolesti, uključujući rak i infekcije pluća, pomaže u razgradnji sluzi i izbacivanju toksina iz organizma.


Biljke koje pomažu u uklanjanju katrana, toksina i viška sluzi


Đumbir

Đumbir je moćno sredstvo za detoksikaciju pluća. Možete ga koristiti na više načina.

Čaj od korijena đumbira s limunom olakšava disanje i pospješuje eliminaciju toksina iz dišnih putova.

Uz svaki obrok pojedite mali komadić đumbira. To će poboljšati probavu, a i doprinijet će procesu čišćenja organizma.


Divizma (Verbascum thapsus)

Čaj od divizme donosi olakšanje osobama čija su pluća začepljena toksinima i katranom, što je uobičajena situacija kod pušača. Budite pažljivi da dobro procijedite čaj - malene dlačice na lišću divizme mogu imati iritirajući učinak ako ih progutate.


Uva ursi i podbel (Tussilago farfara)

Nakon prestanka pušenja bitno je očistiti pluća od svih toksina koji nose potencijalni rizik od raka. Podbel i uva ursi su vrlo popularne među pušačima jer omogućuju takvu vrstu detoksikacije. I ne samo to - ove biljke jačaju i njeguju cijeli respiratorni sistem.


Čišćenje pluća omogućuje da očistite ovaj važni organ od katrana i toksina, smanjite rizik od pojave infekcije i raka, povećate kapacitet pluća i poboljšate opće zdravlje respiratornog sistema

Marulja (marrubium vulgare), kopriva, korijen lotusa, piskavica, eukaliptus, goldenseal i paprena metvica su također vrlo korisni kod detoksikacije pluća.

Izbjegavajte konzumiranje prerađenih namirnica, posebno bijelog brašna i šećera, te mliječnih proizvoda koji potiču stvaranje sluzi u organizmu.

I da ne zaboravimo, riješite se stresa!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...