POGBA ISTRESAO DUŠU: "To što mi je Ferguson napravio bilo je ponižavajuće. Slomio mi je srce"

Paul Pogba prošao je omladinsku školu Manchester Uniteda, no nije mogao te 2012. do prve momčadi Sir Alex Fergusona. Odlučio je tada napustiti Englesku jer je dobio ponudu Juventusa u koji ga je odveo menadžer Mino Raiola. I to besplatno.

  • Sport

  • 15. Apr. 2020  15. Apr. 2020

  • 0

"Bila su to jako teška vremena za mene zbog svega što se događalo. Sir Alex Ferguson je za mene najbolji trener svih vremena, no činjenica je da me povrijedio. Bio sam zadnja opcija za njega. Tada su čak Rafael i Park igrali u vezi, a mene nije bilo nigdje. Onda je on odlučio vratiti Paula Scholesa iz mirovine i to je za mene bilo ponižavajuće", započeo je Pogba pa nastavio.

"Tada mi je srce bilo slomljeno. Znao sam da moram nešto mijenjati pa sam otišao u Juventus. To je bila teška odluka za mene jer sam sve morao početi od nule. Ali znao sam da je to pravi put i pokazalo se da nisam pogriješio. Drago mi je zbog toga", rekao je 27-godišnji Francuz.

Podsjetimo, Pogba je eksplodirao u Juventusu pod vodstvom Antonija Contea i kasnije po dolasku Massimiliana Allegrija, a onda ga je Manchester United za 105 milijuna eura odlučio vratiti iz Italije u ljeto 2016. godine.

No Unitedu baš i ne ide zadnjih godina pa Pogba ponovno razmišlja o povratku u Juventus.

VIDEO: Pogbinih pet najboljih golova za Juventus

 

(Index.hr/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...