KRIZA PRIZEMLJILA AVIONE: Niskobudžetna kompanija koja leti iz BiH u svijet otpušta veliki broj radnika, ali ni to nije najgore od svega...

Osim toga, dodatne mjere privremenog odsustva zaposlenika poduzete su “u kratkom roku” kao rezultat trajnih ograničenja putovanja

  • Ekonomija

  • 17. Apr. 2020  17. Apr. 2020

  • 0

Niskobudžetni prijevoznik Wizz Air, koji se u bivšoj Jugoslaviji može pohvaliti bazama u Skoplju, Tuzli i Beogradu, objavio je da će otpustiti 1.000 članova osoblja, ili oko 19 posto cjelokupne radne snage kao rezultat pandemije koronavirusa.

Prijevoznik nije iznio detalje o tome koja tržišta će biti pogođena. Osim toga, dodatne mjere privremenog odsustva zaposlenika poduzete su “u kratkom roku” kao rezultat trajnih ograničenja putovanja.

Smanjuju se i plaće za preostalu radnu snagu, a piloti, kabinsko osoblje i uredsko osoblje izgubili su u prosjeku 14 posto svoje plaće za cijelu godinu, dok će glavni izvršni direktor, Upravni odbor i svi viši dužnosnici izgubiti 22 posto svojih plaća.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...