BAKIR IZETBEGOVIĆ ČESTITAO VASKRS: "Vaskršnja radost potvrda tradicije međusobnog uvažavanja..."

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović čestitao je mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu i pravoslavcima u Bosni i Hercegovini Vaskrs

  • Politika

  • 18. Apr. 2020  18. Apr. 2020

  • 0

- Vama lično i svim pravoslavcima u Bosni i Hercegovini srdačno čestitam veliki praznik Vaskrs, uz želju da ga dočekate u dobrom zdravlju, sreći i veselju - naveo je Izetbegović u čestitci.

Dodao je da je Vaskrs praznik koji slavi nadu, nadvladavanje svih nedaća snagom vjere, te na koncu i pobjedu samoga života nad smrću.

- Zato poruke Vaskrsa imaju posebnu simboliku u ovom trenutku kada se naša zemlja, ali i cijelo čovječanstvo suočavaju s velikom pošašću koje donosi epidemija. Praznici su u Bosni i Hercegovini uvijek trenuci boljeg razumijevanja među ljudima i narodima i neka se taj duh prelije na cijelo društvo, tako da i ovogodišnja vaskršnja radost bude nova potvrda višestoljetne tradicije međusobnog uvažavanja različitih konfesija u našoj domovini - poručio je Izetbegović, saopćeno je iz SDA.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...