BRUTALNI MASAKR: Desetine mrtvih u pucnjavi, policija nakon 12 sati pronašla napadača i likvidirala ga…

Muškarac (51) je pronađen kod jedne benzinske stanice u nedjelju nakon duge potrage

  • Hronika

  • 20. Apr. 2020  20. Apr. 2020

  • 0

"Nemamo konačan broj", rekao je načelnik policije Chris Leather. "Bit će sigurno više od deset, ali koliko više, ne znam".

Napadač Gabriel Wortman (51), po podacima kanadskih medija zubni tehničar, pucao je po ljudima na nekoliko lokacija u Novoj Škotskoj i policija još nije pregledala sve njih.

Zasad je nepoznato koji su Wortmanovi motivi. "Čini se da je pucao vrlo nasumično", kazao je Leathner.

On je pronađen mrtav nakon višesatne policijske potrage, a zasad je nepoznato je li se ubio sam ili je ubijen u obračunu s policijom.

Među njegovim žrtvama i policajka Heidi Stevenson, veteranka s 23-godišnjim stažem u službi. Majka je dvoje djece.

Pokolj je počeo u malom ruralnom naselju Portapiqueu, oko 130 kilometara od pokrajinskog glavnog grada Halifaxa. Policija je ondje pronašla nekoliko žrtava.

Kasnije se pokazalo da je Wortman nosio uniformu nalik onoj RCMP-a i vozio automobil sličan policijskom.

Ovo je najgore masovno ubojstvo u Kanadi, koja suprotno od susjednog SAD-a ima stroge zakone o kontroli naoružanja, u više od 30 godina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...