"OLHA-M" ILI "SPALJIVAČ RUSKE VOJSKE": Ukrajinci razvili oružje koje gađa i ubija pješadiju na udaljenosti od 70 km (VIDEO)

Snažno oružje u rukama Kijeva.

  • Svijet

  • 25. Apr. 2020  

  • 1

Ukrajina je testirala automatski raketni sistem "Olha-M", a prilikom vojnih vježbi rakete su pogodile zadati cilj, saopćio je ukrajinski Generalštab.

Kako se navodi, riječ je o sistemu koji Ukrajina također naziva i "spaljivačem ruske vojske", budući da je u stanju da gađa ciljeve na udaljenosti od 70 kilometara, a prvenstveno je namijenjen da uništava ljudske mete.

Mediji podsjećaju da je ovaj sistem napravljen je po uzoru na ruski "Smerč".

Prethodno je bivši sekretar Vijeća za nacionalnu sigurnost Ukrajine Aleksandar Turčinov izjavio da je zahvaljujući njegovom angažmanu Ukrajina konačno uspjela napraviti sopstveni raketni štit.

Kako je rekao, Ukrajina faktički već ima rakete koje koje mogu efikasno da uništavaju ciljeve na velikoj udaljenosti, kao i krstareće rakete koje su u stanju da uništavaju ciljeve na moru, bilo da je riječ o Crnom ili Azovskom.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...