AMERIČKI AMBASADOR NE ZABORAVLJA USTAŠKI POKOLJ: Nelson odao počast žrtvama fašizma u Jasenovcu

Eric Nelson , ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH, bio je danas u Donjoj Gradini, gdje je odao počast ubijenima u ustaškom logoru Jasenovac.

  • Vijesti

  • 26. Apr. 2020  

  • 2

Na zvaničnom Twitter profilu Ambasade SAD objavljena je i poruka ambasadora Nelsona.

- Danas u Donjoj Gradini zastajemo kako bismo odali poštovanje prema onima koji su ubijenu u logoru Jasenovac, kao i svim žrtvama fašizma tokom Drugog svjetskog rata i holokausta. Ovo mjesto treba nam pomoći da izvučemo pouku iz historije, a ne da je mijenjamo. Moramo svi zajedno doprinositi tome da se ovakva zlodjela nikada ne ponove - saopćeno je iz Ambasade.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...