LINTA IDE DODIKOVIM STOPAMA: „Genocid je realizovala hrvatska nacistička država uz punu podršku Katoličke crkve, sa Stepincom na čelu…“

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta povodom sjećanja na žrtve koncentracionog logora Jasenovac ponovo predlaže da se u Beogradu osnuje memorijalni centar srpskih žrtava genocida NDH po uzoru na Memorijalni centar “Jad Vašem” u Jerusalemu

  • Regija

  • 28. Apr. 2020  

  • 0

Linta je kazao da bi Memorijalni centar bio mjesto koje čuva sjećanje na srpske žrtve genocida NDH tokom čitave godine.

– Cilj memorijalnog centra bio bi da dokumentuje istoriju srpskog naroda za vrijeme trajanja NDH odnosno da nastavi popis srpskih žrtava, da doprinese čuvanju sjećanja i svjedočanstva svake srpske žrtve i da prenosi nasljeđe genocida novim generacijama putem arhiva, biblioteke, škole, muzeja, dječjeg memorijala i niza spomenika – naveo je Linta.

Prema njegovim riječima, memorijalni centar organizovao bi brojne i raznovrsne obrazovne programe i izrađivao edukativne materijale za građane i obrazovne i druge ustanove u Srbiji i svijetu, saopšteno je iz Saveza Srba iz regiona.

– Genocid je osmišljen u okviru pravaške ideologije, a realizovala ga je hrvatska nacistička država uz punu podršku Katoličke crkve, sa Alojzijem Stepincom na čelu. Nažalost, dugo godina svjedoci smo radikalne revizije istorije odnosno namjernog umanjivanja srpskih žrtava, negiranja genocida, falsifikovanja istorijskih činjenica i tretiranja ustaših zlikovaca kao patriota i hrabrih boraca za hrvatsku slobodu – kazao je Linta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...