STRAVA I UŽAS U TESLIĆU: Tek kupio automobil pa usmrtio dva brata, jedan je preminuo na licu mjesta…

U optužnici Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, koju je potvrdio tamošnji Okružni sud, navodi se da je Petrović u momentu nesreće imao 1,19 promila alkohola u krvi, usljed čega nije bio sposoban da bezbjedno upravlja autom

  • Hronika

  • 29. Apr. 2020  

  • 2

Potvrđena je optužnica protiv Nemanje Petrovića (25) iz mjesta Donji Ranković, opština Teslić, koja ga tereti da je 16. septembra 2018. godine, oko 8.20, u teslićkom mjestu Osivica, vozeći BMW, usmrtio pješake, braću Savu (73) i Branka (64) Gačića.

U optužnici Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, koju je potvrdio tamošnji Okružni sud, navodi se da je Petrović u momentu nesreće imao 1,19 promila alkohola u krvi, usljed čega nije bio sposoban da bezbjedno upravlja autom.

Dodaje se da se kretao iz pravca Teslića prema Čečavi, brzinom od najmanje 80,8 km/h, umjesto u granicama dozvoljene brzine do 80 km/h.

"Izlazeći iz krivine ulijevo, desnim točkom sišao je sa kolovoza na desnu bankinu i izgubio kontrolu nad vozilom, te je došlo do čeonog naleta na pješake Savu i Branka Gačića", ističe se u optižnici koja je u posjedu "Nezavisnih novina".

Savo je od povreda preminuo na licu mjesta, dok je Branko bitku za život izgubio šest dana kasnije.

U ovom postupku, koji će biti održan kada to dozvoli epidemiološka situacija, trebalo bi da se očituje nekoliko vještaka, dok će se kao svjedoci pojaviti sinovi stradale braće, kao i Dragan Petrović, otac vozača Nemanje.

Kako saznaju "Nezavisne", tokom istrage je optuženi ispitan i branio se ćutanjem. Njegov otac Dragan Petrović je u svom iskazu naveo da je kritičnog dana sa sinom Nemanjom, kao suvozač u vozilu, krenuo na izletište "Eko-oaza", gdje su planirali napraviti manje druženje za prijatelje povodom kupovine vozila.

Svjedok Dragan Gačić, sin stradalog Save, u izjavi tokom istrage naveo je da je na regionalnom putu čuo jak udar vozila, a zatim i škripu guma.

Naveo je da je idući vozilom prema Tesliću naišao na saobraćajnu nezgodu, gdje je policija naizmjenično propuštala saobraćaj, te da ga je zaustavio jedan komšija i rekao mu da sumnja da je njegov otac Savo stradao.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...