KAD JE FIKRET REKLAMIRAO STANOVE, A DRŽAVA SE VALJALA OD SMIJEHA: "S komšinicom Timom možeš razgovarati preko onog... kako ga oni zovu, interfona"

Ovaj glumački i reklamni blam odmah je izazvao salve smijeha i urnebesnih komentara na društvenim mrežama, da bi firma suočivši se s neviđenom brukom svega nekoliko sati nakon objavljivanja skinula reklamu sa svog YT kanala.

  • Mini market

  • 30. Apr. 2020  30. Apr. 2020

  • 1

Fikret Hodžić, uistinu je svestran momak. Iako vrlo mlad, već ga znamo kao tv voditelja s govornim manama i vrlinama, pisca, preprodavača majica s motivima genocida u Srebrenici i jedinstveno poduzetničko u svijetu sposobno stvoriti firmu koja je istovremeno kvalificirana i da sadi maline i da preko stranačkih talova uvozi respiratore.

No tu ne staje svestranost mladog Fikreta, pa se  svojevremeno okušao i u glumačkim vodama.

Tako je 2017. sa svojom suprugom Ševalom snimio reklamu za stanove kompleksa Sarajevo Waves na Ilidži. Ova nedotupova reklama u tradiciji mahalsko-seoskih emisija na kojima je ispekao zanat, osim što je uspjela prekršiti sva moguća pravila marketinga (tako da u čitave 2:30 minute famozne stanove koji se prodaju gotovo nismo ni vidjeli), postala je hit upravo zahvaljujući nesvakidašnjem nastupu glavnog protagonist Fikreta i njegove supruge – i to nesvakidašnjem u smislu da se njegov glumački nastup u ovom spotu mogao uporediti jedino sa kultnim uratcima tipa "Doš'o dedo iz Njemačke" iz “Brezawood” produkcije.

Ovaj glumački i reklamni blam odmah je izazvao salve smijeha i urnebesnih komentara na društvenim mrežama, da bi firma koja je preko Fikreta pokušavala reklamirati stanove, suočivši se s neviđenom brukom, svega nekoliko sati nakon objavljivanja skinula reklamu sa svog YT kanala.

Na svu sreću internet pamti, pa se u nastavku možete podsjetiti kako to izgleda kada svestrani voditelj, pisac i malinar koji trguje respiratorima snima reklame. 


Sarajevo Waves Compact Invest (video spot koji ruši sva pravila marketinga) from opcinski semafor on Vimeo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...