KUKOČ O NAJVEĆEM LUĐAKU: "Stidljiv prema suigračima, gospodin prema njihovim ženama"

Nepravda je što je Toni Kukoč dobio "garbage time" u hit dokumentarcu Posljednji ples o Jordanovim Bullsima. Ne samo zato što s obzirom na važnost i ulogu u jednoj od najboljih sportskih momčadi svih vremena zaslužuje daleko više vremena u serijalu o kojem bruji svijet nego i jer ima što reći.

  • Sport

  • 30. Apr. 2020  

  • 0

Kukoč, ključni član ekipe koja je od 1996. do 1998. osvojila tri NBA naslova, zna njene sve tajne i zakulisne priče, a kada već nije dobio priliku ispričati ih u ESPN-ovom dokumentarcu, to je napravio u razgovoru za stranicu američkog medijskog giganta.

Otkrio je nepoznatu stranu još jednog važnog člana šampionske momčadi, kojeg se smatra jednim od najluđih i najekscentričnijih likova u vrhunskom sportu uopće.

"Dennis Rodman, koji je na glasu kao luđak i bludnik, zapravo je bio potpuno drugačiji. Nas dosta starosjedilaca iz ekipe često smo išli na večere. Rodman bi nas pitao može li nam se pridružiti i naravno da bismo ga prihvatili. Međutim, on bi usred večere ustao i nestao u noći. Ili bi nas pozvao van sa sobom i otišao ostavivši nas s rock zvijezdama s kojima nas je maloprije upoznao. 

 

Kasnije bi mu bilo neugodno jer nas je ostavio na cjedilu, ali je bio previše stidljiv i nije znao verbalizirati krivnju i onda bi se ispričao tako da bi nam svima kupovao skupe poklone. Jedne godine je prije Božića svakom od suigrača u svlačionici ostavio po krasnu ogrlicu kao dar našim suprugama. To je bila Dennisova tiha isprika."

Steve Kerr potvrđuje priču i govori kakva je bila reakcija suigrača: "Dennise, stvaraš nam probleme u kući! Jer ovo što si ti kupio našim ženama puno je ljepše od onog što smo im mi poklonili!"

(Index.hr/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...