EUROZASTUPNICA ŽELJANA ZOVKO U AKCIJI: „Susjedstvo Europske unije jako je nestabilno i sve što radimo stalno je pod lupom…“

Odbor Europskog parlamenta za vanjske poslove (AFET) održao je razmjenu mišljenja s potpredsjednikom Europske komisije i visokim predstavnikom Unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Josepom Borrellom o posebnom izvještaju Europske službe za vanjsko djelovanje o procjeni narativa i dezinformacija o pandemiji koronavirusa u svijetu, odnosno o njegovoj ažuriranoj verziji od 24. aprila

  • Regija

  • 01. Maj 2020  01. Maj 2020

  • 0

Prema tvrdnjama nekih medija, izvještaj, prvobitno izdan 21. aprila, navodno je izmijenjen pod vanjskim pritiscima. AFET je odmah po objavi takvih navoda pozvao potpredsjednika Komisije Borrella na saslušanje s ciljem utvrđivanja činjeničnog stanja.

Zamjenica koordinatora EPP-a za vanjske poslove Željana Zovko pozdravila je brzu reakciju predsjednika AFET-a Davida McAllistera i organizaciju izvanredne sjednice, kazavši kako Europska unija najviše doprinosi globalnom razvoju i institucijama UN-a te kako je stoga vrlo bitno da u turbulentnom svijetu bude odlučna i preuzme ulogu snažnog i vjerodostojnog igrača na globalnoj sceni.

"Pozdravljam ideju održavanja izvanrednog sastanka i provođenja parlamentarne kontrole nad institucijama EU-a. Ovaj će nam sastanak pomoći da razjasnimo situaciju sagledavanjem činjenica. Susjedstvo EU-a jako je nestabilno i sve što radimo stalno je pod lupom. Danas smo postavili odličan primjer cijelom svijetu", zaključila je Zovko.

Rezolucijom Europskog parlamenta od 17. aprila ukazano je na to da upravo dezinformacije o Covidu-19 predstavljaju glavni problem zdravstvenog sistema.

I

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...