MILORADE, RODE: Policijski sat u RS-u ne važi za Dodikovog kuma!

Policijski sat u Republici Srpskoj nastupio je jučer tačno u podne

  • Mini market

  • 03. Maj 2020  

  • 1

Zabrana kretanja bila je na snazi do 5 sati jutros. Građani su se povukli u stanove u kuće, a ulice u Banjaluci su puste.

Do 11 sati dozvolu za rad su, prema odluci Gradskog štaba za vanredne situacije Banjaluka, imale trgovine, prodavnice sa prehrambenim proizvodima, te kiosci i benzinske pumpe.

Ipak, da zakon ne važi za sve, dokaz su radnici na gradilištu Grand Tradea, u centru Banjaluke koji su na na svom radnom mjestu uprkos policijskom satu.

Firma Grand Trade je u vlasništvu Mileta Radišića, kuma Milorada Dodika. Izgradnju poslovno – stambenog kompleksa u centru Banjaluke pratile su u javnosti optužbe da je sve zasnovano na falsifikovanim dozvolama i nezakonitostima.

Protiv Radišićeve samovolje i želje da uzme i njegovo imanje u blizini tog kompleksa, Željko Vulić se borio godinama.

Radišić je krajem 2013. godine osuđen na tri godine pred Okružnim sudom u Banjoj Luci zbog toga što je manipuliranjem cijenama Medicinske elektronike, te podstrekavanjem i širenjem lažnih informacija oštetio Republiku Srpsku za oko million maraka. Početkom oktobra 2017. godine pušten je na slobodu, javlja BNTV.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...