NAKON 14 GODINA KONAČNO SVE PRIZNAO: Sad znamo šta je Materazzi rekao Zidaneu prije udarca glavom koji ga je poslao u penziju…

Tokom produžetaka italijanski stoper je isprovocirao ikonu francuskog nogometa, a ovaj ga je zatim udario glavom u prsa i dobio je direktan crveni karton

  • Sport

  • 03. Maj 2020  

  • 1

Francuzi su uspjeli da izdrže s igračem manje i da izbore penale, ali su talijanski nogometaši uspjeli da dođu do pobjede i naslova prvaka svijeta, a Zidane je otišao u penziju.

Čak 14 godina kasnije Marco Materazzi je otkrio šta je zaista rekao Zidaneu na terenu i priče da mu je spominjao sestru su istinite.

"Zidaneov udarac? Iskreno, nisam ga očekivao", počeo je razgovor na Instagramu Materazzi i nastavio je:

"Sreća je što nisam očekivao udarac, jer da sam bio spreman, obojica bismo završili u svlačionici", govori Materazzi.

Zatim je objasnio kompletan tok događaja na terenu.

"Imali smo mali kontakt u kazenom prostoru. Nakon prvog duela sam mu se izvinio, a on je reagovao loše. Zatim smo i drugi put imali kontakt, a kod trećeg sam stao ispred njega. Rekao mi je: Dat ću ti dres kasnije i ja sam mu odgovorio riječima da bih radije njegovu sestru i zatim je došlo do udarca", priznao je Materazzi.

Zidane je tako na neslavan način otišao iz nogometa i bacio je mrlju na nevjerovatnu karijeru koju je imao.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...