HRABRA ODLUKA FRANCUSKOG PREDSJEDNIKA: Macron objavio veliku vijest, svi koji ulaze u Francusku iz ovih zemalja neće ići u karantenu…

Francuska vlada je u subotu odlučila produžiti za dva mjeseca, vanredno zdravstveno stanje uvedeno zbog Covida-19 i donekle razjasnila načelo popuštanja restrikcija predviđeno od 11. maja, što se tiče praćenja bolesnika

  • Svijet

  • 04. Maj 2020  

  • 0

Francuska neće uvoditi karantenu "za one, bez obzira na državljanstvo, koji dolaze iz EU-a, Schengenske zone i Ujedinjenog Kraljevstva", saopćio je u nedjelju ured francuskog predsjednika Emmanuela Macrona.

U subotu je ministar zdravstva Olivier Veran rekao da će se mjera karantene, predviđena u nacrtu zakona o produženju vanrednog zdravstvenog stanja, primjenjivati na "sve koji ulaze na državni teritorij ili dolaze na prekomorski teritorij".

Za druge slučajeve, Francuze i Evropljane koji dolaze s drugih područja, osim EU-a, Schengenskog prostora i Ujedinjenog Kraljevstva, ministarstvo vanjskih poslova će "ovih dana" odrediti način postupanja, dodaje ured.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...