HRVATSKI MINISTAR ZDRAVSTVA VILI BEROŠ: „Pojavio nam se akutni problem…“

Trenutno je ukupno 2.101 osoba u Hrvatskoj zaražena koronavirusom, a 1.522 je oporavljenih, dok je ukupno preminulo 80 ljudi

  • Regija

  • 05. Maj 2020  

  • 1

Ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš otkrio je detalje oko odluke da povratnici, koji dolaze u Hrvatsku na 72 sata, moraju imati negativan PCR test. Naime, javnosti nije jasno gdje će se i o čijem trošku obavljati takvi testovi, kao i hoće li se ta mjera odnositi na turiste.

"Pojavio nam se akutni problem jučer. Taj problem nosi sa sobom određene tehničke poteškoće. Epidemiološka struka će odgovoriti, no osnovna ideja je povećati sigurnost onih koji putuju i građana RH", rekao je Beroš i dodao:

"Nemoguće je organizirati testiranje na graničnim prijelazima. Kad testovi budu dostupni, promijenit će priču. Cilj je povećati sigurnost, a epidemiološka služba će pronaći pravi okvir."

Ministar policije Hrvatske Davor Božinović rekao je da te odluke još neće stupiti na snagu:

"Prelazak granice je kompleksno pitanje. U kontaktu smo s ostalim državama članicama EU. To se neće riješiti u dan-dva, ali doći ćemo do rješenja. Pratimo situaciju i donijet ćemo odluke", kazao je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...