EUROPARLAMENTARKA ZOVKO OPTIMISTIČNA: „Zagrebački samit europska perspektiva regije zapadnog Balkana…“

Zastupnica u Europskom parlamentu i zamjenica koordinatora EPP-a za vanjske poslove Željana Zovko pozdravila je današnje održavanje samita u Zagrebu, kazavši kako će Europska unija i države članice iskoristit tu priliku kako bi još jedanput potvrdile europsku perspektivu regije zapadnog Balkana, kao i svoju obavezanost, kako u političkom tako i u financijskom pogledu

  • Politika

  • 06. Maj 2020  06. Maj 2020

  • 1

Za šest zemalja zapadnog Balkana samit je prilika za potvrdu obavezanosti na vladavinu zakona, demokraciju i stalne reforme, saopćio je Ured zastupnice Željane Zovko

"Europska unija, posebice u ovom kriznom vremenu, iskazala je solidarnost prema partnerima sa zapadnog Balkana. Samit će kao primjer naših bliskih i partnerskih odnosa naglasiti uzajamnu potporu u suzbijanju epidemije s kojom smo trenutno svi suočeni", izjavila je Zovko.

U duhu posebnih odnosa s regijom zapadnog Balkana, EU je aktivirala pomoć u iznosu od 3,3 milijarde eura i zemljama iz regije omogućila pristup dodatnim instrumentima europske pomoći.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...