VIŠKOVIĆ, BEZ IMALO STIDA: "Republika Srpska neće dozvoliti reviziju istorije"

Premijer RS-a Radovan Višković poručio je da neće dozvoliti reviziju istorije i iskrivljavanje činjenica o stradanju srpskog naroda u Drugom svjetskom ratu.

  • Politika

  • 07. Maj 2020  

  • 1

- Na nama je da opominjemo na ono što se desilo na ovim prostorima, kako se to nikada ne bi ponovilo, ali ni zaboravilo – istakao je Višković povodom obilježavanja 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom.

Višković je za Rusku gazetu naglasio da je Vlada Republike Srpske opredijeljena da istraje u realizaciji projekta izgradnje memorijalnog centra u Donjoj Gradini, najvećem stratištu koncentracionog logora Jasenovac, u kojem su ugašeni životi stotine hiljada pripadnika srpskog i drugih naroda.

Premijer Srpske je naveo da se 9. maj – Dan pobjede nad fašizmom širom svijeta obilježava u znak sjećanja na heroje koji su se borili protiv strašnog zla koje je zadesilo cijeli svijet, kako bi ljudi sada mogli živjeti u slobodnijem i pravednijem svijetu.

– Dužnost srpskog naroda je da ovaj veliki praznik, iz poštovanja prema precima, obilježava dostojno, ponosno i u skladu sa vrijednostima proisteklim iz antifašističke borbe – dodao je on.

Višković je naglasio da je srpski narod ponosan na svoj doprinos velikoj pobjedi, koju je ostvario rame uz rame sa Crvenom armijom, čije je dejstvovanje u Drugom svjetskom ratu bilo od presudnog značaja za krah fašizma i uspostavljanje mira.

On je dodao da je doprinos i žrtva koju je srpski narod podnio u borbi za bolji, pravediji i tolerantniji svijet bio od izuzetnog značaja za slom fašizma i nacizma.

– Velika žrtva i borba za slobodu ostavila je dubog trag u istoriji našeg naroda i obavezala nas da njegujemo kulturu sjećanja prema značaju antifašističke borbe i ulozi srpskog naroda u Drugom svjetskom ratu – naveo je Višković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...