DOK ČETNICI SLOBODNO ŠETAJU ENTITETOM, PREDSJEDNICA PORUČUJE: „Ponosni smo što smo, kao jedna od pobjedničkih nacija, dali doprinos slomu fašizma…“

Republika Srpska će nastaviti da se razvija na slobodarskim idejama antifašizma i očuvanja evropskih načela slobode i demokratije – istakla je entitetska predsjednica Željka Cvijanović u povodu 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu i Dana Evrope

  • Politika

  • 08. Maj 2020  

  • 5

Naglasila je da pobjeda nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu, kada je slomljena ideologija koja je odnijela milione ljudskih života, predstavlja jedno od najvećih civilizacijskih dostignuća u cjelokupnoj ljudskoj istoriji.

-Ponosni smo što smo, kao jedna od pobjedničkih nacija, dali doprinos slomu fašizma i odbrani onih ideala i vrijednosti čije su tekovine duboko utkane u naše društvo koje baštini slobodu, mir i toleranciju.

Ovo je ujedno i dan koji nas upozorava da se zlo, koje fašizam predstavlja, nikada više ne ponovi, ali i obavezuje na izgradnju mira i stabilnosti, zarad budućih generacija – dodala je Cvijanović u čestitki.

Izrazila je duboko poštovanje i zahvalnost svim rodoljubima i antifašistima koji su, kako je saopćeno, za slobodu dali ono najvrednije, svoje živote, za stvaranje boljeg i tolerantnijeg svijeta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...