NA PRIJEDLOG TUŽILAŠTVA BiH: Blokirana dva računa firme "Srebrena malina"; Radi se o iznosima od...

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su po nalogu Suda BIH privremeno obustavili raspolaganje novčanim sredstvima na dva računa u iznosu od 1.096.520,78 konvertibilnih maraka i 2.083,45 eura, koja su u vlasništvu jednog pravnog lica, potvrdio je za N1 portparol SIPA-e Luka Miladinović.

  • Vijesti

  • 08. Maj 2020  08. Maj 2020

  • 2

Riječ je o firmi F.H. Srebrena malina preko koje su nabavljeni sporni respiratori za potrebe zdravstvenih institucija u Federaciji BiH.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine preuzelo je predmet "Respiratori" od sarajevskog Kantonalnog tužilaštva. Dom naroda Parlamenta Federacije formirao je i ad hoc Komisiju koja bi trebala također ispitati spornu nabavku.

Vlada Federacije dala je Federalnoj upravi civilne zaštite rok do 8. maja da dostavi detaljne informacije o svim nabavkama medicinske opreme u posljednjem periodu. U međuvremenu je federalni ministar policije, Aljoša Čampara, kazao da je Federalna uprava civilne zaštite dostavila traženu informaciju o kojoj će Vlada Fedeeracije BiH raspravljati 14. maja.

Podsjetimo, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu prije tri dana pretresli su prostorije kompanije FH Srebrena malina u Vogošći.

Ranije su pripadnici SIPA-e pretresli prostorije Federalne uprave civilne zaštite u Sarajevu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...