MEKTIĆ PROZIVA DODIKA: "Zašto se po pitanju skandalozne mise nastradalim u Bleiburgu zarad ličnih interesa Dodika i Čovića NIKO NE SMIJE..."

Mektić je, komentirajući prvobitno informaciju o obilježavanju Dana pobjede nad fašizmom u entitetu RS, istaknuo da srpski narod treba biti ponosan.

  • Vijesti

  • 10. Maj 2020  

  • 5

Povodom najavljene mise u Katedrali Srca Isusova u Sarajevu posvećene bleiburškim žrtvama oglasio se zastupnik Srpske demokratske stranke (SDS) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i bivši ministar sigurnosti naše zemlje Dragan Mektić.

Mektić je, komentirajući prvobitno informaciju o obilježavanju Dana pobjede nad fašizmom u entitetu RS, istaknuo da srpski narod treba biti ponosan.

- Ali zašto se po pitanju skandalozne mise nastradalim u Bleiburgu zarad ličnih interesa Dodika i Čovića niko ne smije oglasiti iz vlasti RS-a i to osuditi kao odavanje pijeteta pripadnicima ustaškog režima – napisao je Mektić na društvenoj mreži Twitter.

altDragan Mektić@DraganMektic  

Naravno da Srpski narod treba da bude ponosan ali zašto se po pitanju skandalozne mise nastradalim u Blajburgu za radi ličnih interesa Dodika i Čovića niko ne smije oglasiti iz vlasti RS i to osuditi kao odavanje pijeteta pripadnicima ustaškog režima. https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=383073 

alt

Обиљежен 9.мај - Српски народ треба да буде поносан на своју прошлост (ФОТО/ВИДЕО)

И ове године Република Српска придружила се великој породици народа који, широм свијета, прослављају 9. мај, Дан побједе над фашизмом. Пандемија вируса корона учинила је своје, па је изостао Марш...

rtrs.tv 2511:29 AM - May 10, 2020Twitter Ads info and privacy
 

Organiziranje mise posvećene pripadnicima ustaškog pokreta izazvalo je žestoke reakcije u javnosti, ali ne i od zvaničnika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika. Uprkos činjenici da su pripadnici ustaškog pokreta izvršili masovne zločine nad srpskim narodom, čije interese u BiH SNSD navodno zastupa, misa zakazana za 16. maj nije bila dovoljno dobar razlog za reakciju zvaničnika SNSD-a.

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...