DOBILI SU DATUM OD UEFA-e: Predsjednik Lyona otkrio kad se nastavlja nogometna Liga prvaka

Predsjednik francuskog prvoligaša Lyona Jean-Michel Aulas potvrdio je u subotu za francusku televiziju RTL, što je prenio britanski Daily Mirror da će njegov klub uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Juventusa igrati 7. augusta.

  • Sport

  • 10. Maj 2020  

  • 1

Utakmica će se igrati pred praznim tribinama u Torinu. Prvu utakmicu dobio je Lyon 1:0.

"Potvrđeno je da će se naša utakmica protiv Juventusa igrati 7. augusta, bez gledatelja. Ako naše pravno djelovanje da se francusko prvenstvo nastavi ne uspije, Lyon i Paris Saint-Germain će biti masakrirani od strane klubova koji će se pripremati", kazao je za RTL Aulas.

Za sada nje poznato kada će se igrati utakmica između Manchester Cityja i Real Madrida, koja se prije prekida takmičenja trebala igrati isti dan kada i utakmica Juvetus-Lyon.

Lyon prijeti tužbom francuskoj ligi

Brojni nogometni savezi tek trebaju odlučiti hoće li nastaviti prvenstvo ili će ga samo završiti, a UEFA im je dala rok od 25. maja. Engleski nogometni savez je sklon tome da se prvenstvo nastavi, dok je francuska La Ligue de Football Professionnel (LFP) otkazala nastavak prvenstva i proglasila prvaka.

Iako su neki pohvailli odluku LFP-a, ona se našla i na udaru kritike, PSG je osvojio deveti naslov prvaka, a Toulouse i Amiens su ispali u drugu ligu, iako je do kraja prvenstva ostalo još 11 kola.

Lyon je odmah zaprijeto tužbom s obzirom da je zbog naprasnog prekida prvenstva i otkazivanja nastavka ostao bez prilike da se kvalificira za nastup u Europi sljedeće sezone, iako je šesti sa samo bodom zaostatka za petoplasiranom Nicom.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...