IZETBEGOVIĆ RAZGOVARAO SA LAJČAKOM: Podrška za evropsku inicijativu Predsjedništva BiH

Tema razgovora je bila i situacija u vezi sa pandemijom koronavirusa, kao i napredak Bosne i Hercegovine na evropskom putu.

  • Vijesti

  • 11. Maj 2020  

  • 1

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović razgovarao je danas telefonom sa specijalnim predstavnikom Evropske unije Miroslavom Lajčakom.

Lajčak je Izetbegovića izvjestio o zadacima i aktivnostima u okviru svoje nove dužnosti na poziciji specijalnog predstavnika EU-a za dijalog Beograda i Prištine, kao i za pitanja koja se tiču Zapadnog Balkana, te je izrazio svoj optimizam u rješavanju brojnih pitanja kojima će se u budućnosti posvetiti. Istaknuo je posvećenost podršci Bosni i Hercegovini koja će i od međunarodne zejdnice biti jača posebno nakon slabljenja restriktivnih mjera vezanih za ograničavanje putovanja uvedenih zbog pandemije.

Tema razgovora je bila i situacija u vezi sa pandemijom koronavirusa, kao i napredak Bosne i Hercegovine na evropskom putu. Sagovornici su pozdravili poruke sa nedavno održanog samita Evropska unija – Zapadni Balkan kojima je potvrđena čvrsta evropska perspektiva Bosne i Herecgovine i regiona.

Lajčak je pozdravio novu inicijativu Predsjedništva Bosne i Hercegovine i radne grupe s ciljem ubrzavanja evropskog puta i intenzivnijeg provođenja 14 prioriteta Evropske komisije. Istaknuto je da bi dobijanje kandidatskog statusa predstavljalo snažnu pozitivnu poruku kada je u pitanju evropski put BiH, saopćeno je iz SDA.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...