UKUSNE I MIRISNE: Još danas napravite krofne sa marmeladom na ovaj način...

Uz malo strpljenja, na vašoj trpezi će biti savršena poslastica

  • Gastro

  • 13. Maj 2020  13. Maj 2020

  • 0

SASTOJCI:

500 gr brašna

250 ml mlijeka

1 svježi kvasac

½ kašike šećera

4 žumanca

50 gr šećera u prahu

50 ml ulja

1 kašika naribane korice limuna

3 kašike konjaka

1 vanilin šećer

200 gr džema od marelice

PRIPREMA:

1. Kvasac otopite u mlakom mlijeku sa šećerom i ostavite da se udvostruči.

2. Žumance i šećer u prahu umutite i dodajte ulje.

3. U smjesu dodajte kvasac i pustite da se "odmori" 30 minuta.

4. Dodajte vanilin šećer, koricu od limuna, konjak i brašno pomiješano sa solju.

5. Umutite mikserom oko 15 minuta dok ne dobijete glatko i mekano tijesto.

6. Razvucite ga na pobrašnjenoj površini, a onda i razvucite na debljinu prsta, pokrijte krpom i ostavite da se udvostruči.

7. Tijesto režite kalupom i pržite u dubokom ulju.

8. Tople krofne punite džemom, pospite šećerom u prahu i servirajte.

Prijatno! :) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...