MINISTAR BUKVAREVIĆ PODNIO OSTAVKU: "Predugo traje proces imenovanja nove Vlade FBiH i ko zna kada će..."

Ministar za boračka pitanja u Vladi FBiH Salko Bukvarević podnio je ostavku na funkciju člana Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, na koju je izabran na općim izborima, održanim 2020. godine. Ovu informaciju za "Oslobođenje" je potvrdio sam Bukvarević.

  • Vijesti

  • 13. Maj 2020  13. Maj 2020

  • 2

- Prije mjesec sam podnio ostavku Centralnoj izbornoj komisiji na dužnost zastupnika u Parlamentu FBiH. Smatram da ima mnogo posla kako u Ministarstvu za boračka pitanja, tako i na dužnosti zastupnika tako da se na ovaj način mogu u potpunosti posvetiti dužnostima u Ministarstvu. Predugo traje proces imenovanja nove Vlade FBiH i ko zna kada će biti imenovana nova Vlada tako da sam i zbog toga odlučio da podnesem ostavku na mjesto zastupnika - kazao nam je Bukvarević.

Već je poznato ko će biti njegov nasljednik.

- Sljedeći na listi je bio Zijad Mušić. On će, uvjeren sam, odgovorno obavljati funkciju zastupnika, tim prije što je i ranije vršio ovu dužnost. Koliko mi je poznato, CIK je već donio odluku o dodjeli mandata i na prvoj narednoj sjednici Zastupničkog doma kolegi Mušiću bi i zvanično trebao biti dodijeljen mandat - dodao je Bukvarević.

(Oslobodjenje.ba / SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...