ČUDESNA MOĆ LIMUNOVE KORE: Koristi se i u sprečavanju nastanka karcinoma, a kada ovo pročitate, nikada vam više neće pasti na pamet da je bacite u smeće… (VIDEO)

Limunova kora sadrži i do 10 puta više vitamina od limunovog soka.

  • Zdravlje

  • 18. Maj 2020  18. Maj 2020

  • 0

Neki od najvažnijih su vitamini C, A, beta karoten, kalcij, magnezij i potazij. Kora sadrži sastojke važne u borbi protiv kancerogenih elemenata u tijelu. Najvažniji sastojci su salvestrol Q40 i limonela, koji su poznati elementi u borbi protiv kancerogenih ćelija u ranoj fazi, i to posebno raka dojke, debelog crijeva i kože.

Limunova kora prepuna je vitmina C i P (flavonoidi) koji u kombinaciji čiste krvne sudove i snižavaju LDL holesterol te krvni pritisak. Limunova kora izvrsna je i za prevenciju osteoporoze, odnosno za jačanje kostiju.

Recept za sok od limunove kore:

Dva limuna operete sapunom. Kada iscijedite sok iz njih,preostalu koru isjecite na što sitnije kriškice ili kockice. Zalijete je sa 2-3 dl tople vode. Ostavite da stoji 12 sati. Dobiveni sok pijete svaka tri sata po dvije supene kašike te prije i poslije svakog obroka u istoj količini. Kada potrošite sav sok, napravite novi i postupak ponavljate. Ovaj recept je idealan za aterosklerozu, holesterol i visok pritisak, i to zbog visoke koncentracije vitamina P, koji čisti krvne žile i jača krvožilni sistem skupa s vitaminom C.

Konzumacija limunove kore:

Limun dobro operete sapunom. Nakon toga ga zamrznete u zamrzivaču. Kada spremate jelo, izvadite i naribajte koru preko salate ili drugih jela po svom ukusu. Posebno je preporučljivo naribati koru u topli čaj, sačekati malo da otpusti sok i onda piti čaj.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...