PREMIJER NENADIĆ ODGOVORIO ZASTUPNIKU STOJANOVIĆU: "Ponijeli smo se odgovorno i prema misi i prema protestima"

Vlada KS postupila je odgovorno i profesionalno se ponijela u vezi s održanom misom i skupom protesta u subotu, 16. maja, a nije se određivala o tom pitanju, jer nema pravo i postupa isključivo po Zakonu o Vladi KS, rekao je premijer KS Mario Nenadić odgovarajući na pitanje zastupnika Skupštine KS Igora Stojanovića.

  • Vijesti

  • 18. Maj 2020  18. Maj 2020

  • 1

Nenadić je istaknuo kako su članovi Vlade KS bili na svakom mjestu gdje su trebali biti prije subote, a kao izvršna vlast, učestvovali su u pripremi i osiguravanju događaja.

"Vlada se nije određivala, jer nema pravo ni nadležnost da se određuje po predmetnim pitanjima, jer postupa po Zakonu o Vladi KS. Lično smo bili na svim skupovima koji su prethodili održavanju ovog skupa. Bili smo 9. maja na mjestima gdje smo imali polaganje vijenaca. Osigurali smo ono što nam zakon nalaže u vezi s održavanjem same mise i skupova. Ministarstvo unutrašnjih poslova, kao dio Vlade KS, u potpunosti je obavilo svoj posao", rekao je Nenadić.

Naglasio je kako Vlada ne može odlučivati na način kako je Stojanović prezentirao, ali da se o tome može izjasniti Skupština donošenjem rezolucija, deklaracija i dr.

"S aspekta zaštite ljudskih prava i sloboda, Vlada nije donosila mjere zabrane, ali je omogućila svaku vrstu sloboda. Uradili smo sve što je u našoj nadležnosti", rekao je Nenadić.

Podsjećamo, Igor Stojanović, SDP-ov zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, pozvao je premijera KS-a Marija Nenadića na ostavku, jer kako kaže, nije imao stav u vezi sa misom za Bleiburg koja je održana u sarajevskoj Katedrali, dodavši da građani imaju osjećaj da aktuelna Vladu nema stav ni prema čemu.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...