TUŽITELJICA SARAJLIJA ODGOVORILA ARIJANI MEMIĆ: "Nisam se smijala, a što se tiče slučaja Memić, nisu se pojavili dokazi koji bi..."

Sabina Sarajlija, glavna tužiteljica Tužilaštva KS, odgovarala je danas na pitanja zastupnika Skupštine KS, nakon čega je uslijedila rasprava. Izvještaj o radu Tužilaštva KS za 2019. godinu nije usvojen nakon rasprave, a za je glasalo 16 zastupnika SDA, SBB-a i DF-a.

  • Društvo

  • 20. Maj 2020  20. Maj 2020

  • 0

Prvo je odgovorila zastupnici Arijani Memić tvrdeći da se nije smijala dok je zastupnica postavljala pitanja. Rekla je da radi za građane i da Tužilaštvo KS nije birokratski aparat.

Na pitanje zašto se istrajava na lažnoj optužnici u slučaju Dženan Memić, glavna tužiteljica je rekla da se u “međuvremenu nisu pojavili dokazi koji bi nas uvjerili da treba odustati od optužnice".

“Ustavni sud je potvrdio da je istraga bila djelotvorna. Sve što smo imali u tom predmetu, naveli smo u žalbi koja je pred Vrhovnim sudom. Iz odluka Ustavnog suda koje su donesene i objavljene, svako se može uvjeriti da je zapisnik o uviđaju korišten. Uviđaj je proveden, sačinjen je zapisnik o uviđaju, ja nemam podatke o montiranju na uviđaju”, kazala je Sarajlija.

Govoreći o imenovanju Seada Kreštalice na čelo Odjela za privredni kriminal i korupciju, Sarajlija je kazala da “Kreštalica nije potpisnik optužnice u predmetu oštećenog Dženana Memića”.

“Negativne konotacije ne mogu promijeniti moj stav, jer nisam čula nijedan dokaz o njegovoj umiješanosti. Radi se o iskusnom i dobrom tužiocu i ja smatram da svojim znanjem i iskustvom može pomoći u radu Tužilaštvu. On je 2012. godine disciplinski kažnjen zbog neprimjerenog kontakta sa porodicom optuženog, nije se radilo o krivičnom djelu niti korupciji”, kazala je Sarajlija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...