PRIJETIO SJEKIRAMA I KRAMPAMA: Tužilaštvo SBK podiglo optužnicu protiv vlasnika FIS VIteza Pere Gudelja

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Općinskom sudu u Travniku.

  • Hronika

  • 21. Maj 2020  21. Maj 2020

  • 0

Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona u Travniku podiglo je optužnicu protiv Pere Gudelja zbog osnovane sumnje da je ozbiljnom prijetnjom ugrozio sigurnost više osoba.

Gudelju se po optužnici stavlja na teret da je u oktobru 2019. godine na području općine Vitez upućivao ozbiljne prijetnje oštećenom D. B. da se ne smije približiti njegovoj “kući niti kancelariji u kojoj je u najmu, nosam sikiricu u gepeku, glavu ću ti ugurati u WC šolju”.

Gudelj se potoom obratio i D. J., zaštitaru trgovačkog centra FIS Vitez, pitajući ga: ˝Da li imaš nekoga tako ko ti je nabildan i jak, a da je iz Zenice da prebije D. B.”, a potom je uputio i prijetnje oštećenom Z. M. da "mora dati otkaz, jer ako ne da, doći će tjelohranitelji i izbacit će ga kroz prozor" te da ne smije doći u svoj ured, jer ako dođe, "dočekat će ga tri tjelohranitelja, a ujutro ti škodu lupam krampom“. Oštećeni su te poruke shvatili ozbiljno i kod njih su izazvale strah i uznemirenje za vlastitu sigurnost.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Općinskom sudu u Travniku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...