EMOTIVNA KOMEMORACIJA: Pero Gudelj razmišljao je i djelovao mnogo šire, njegova energija, vizija, rad odavno su premašili lokalne okvire

Svoje sjećanje na njega na komemoraciji su podijelili i bliski prijatelji Željka i Vojko Budimir te Perica Strukar – Viteška lola.

  • Društvo

  • 28. Nov. 2020  28. Nov. 2020

  • 0

Vrlo emotivna bila je komemoracija istaknutom bh. privredniku Peri Gudelju, osnivaču i suvlasniku kompanije FIS iz Viteza, koji će danas biti sahranjen na groblju u Gornjoj Večeriskoj.

U skladu s epidemiološkom situacijom, uz članove najuže porodice, komemoraciji, koja je održana u FIS-a, prisustvovali su i najbliži saradnici iz FIS-a, poslovni partneri i prijatelji iz Udruženja poslodavaca Vitez te predstavnici društvene zajednice i vlasti. O tome ko je bio Pero Gudelj, šta mu je značio FIS, kako je raslo ovo privredno čudo, a i on s njim, u ime kompanije FIS govorila je Dijana Brkan, piše Vitez.info.

Svoje sjećanje na njega na komemoraciji su podijelili i bliski prijatelji Željka i Vojko Budimir te Perica Strukar – Viteška lola. Za sebe je Pero znao reći da je dijete sa sela koje voli mnogo raditi, svirati i pjevati. Nikada nije krio svoju ljubav prema harmonici. Često je znao kazati kako upravo harmonici duguje sve što je stekao. Upravo stoga, a i u znak zahvale za podršku i savjete, prigodnu kompoziciju na harmonici izveo je Marko Plavčić, student Muzičke akademije.

Preskromne su riječi koje bi opisale Perin doprinos razvoju Viteza, pri tome ne misleći samo na njegovu podršku razvoju privrede, nego i razvoju sporta, kulture, informiranja… Njegov Vitez danas mu se odužio opraštajući se od njega, a danas je i dan žalosti u tom gradu, koji mu je dodijelio najviša priznanja.

Perina energija, vizija, rad odavno su premašili lokalne okvire. Razmišljao je i djelovao mnogo šire. O tome su u svom oproštajnom govoru posvjedočili i načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić, kao i premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo. Dirljivim govorom od Pere Gudelja se oprostio i Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH.

Komemoracija za Peru Gudelja zaključena je kratkom videoprezentacijom, u kojoj su sadržani i djetinjstvo, i počeci, i porodica, i FIS, i harmonika i sve ostalo što je Peru Gudelja činilo jedinstvenim.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...