MLADEN IVANIĆ, BEZ DLAKE NA JEZIKU: „Dodik je priznao KRIVIČNO DJELO; Razuman čovjek bi se povukao…“ (VIDEO)

„Dodik je priznao krivično djelo i da ovdje ima elementarnog prava i države, on je već trebalo da da izjavu po službenoj dužnosti republičkom, ali i državnom tužiocu, tužiocu BiH“, rekao je Ivanić

  • Politika

  • 21. Maj 2020  21. Maj 2020

  • 4

“Član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je sam priznao da je prisluškivao opozicione političare i nema dalje potrebe da se dokazuje krivično djelo koje je počinio”, poručio je bivši član Predsjedništva BiH i počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić.

Ivanić je u emisiji “Puls” BN televizije rekao da je to dokaz da je Republika Srpska privatizirana.

„Priznanje člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da prisluškuje opozicione političare je tačka preko koje građani, intelektualci, političari i mediji ne bi smjeli da pređu“, kaže Ivanić i dodaje: 

“To je vrhunac bezobrazluka, osionosti i nadmenosti koju smo imali prilike da vidimo svih ovih godina. Ovo je prije svih kriterijuma, jer je riječ o krivičnom djelu. Dodik je priznao krivično djelo i da ovdje ima elementarnog prava i države, on je već trebalo da da izjavu po službenoj dužnosti republičkom, ali i državnom tužiocu, tužiocu BiH. To je najteže moguće krivično djelo za koje je jasno propisano kako se smije raditi. Ovo je linija preko koje opozicija ne smije preći".

On je naveo da su sada na udaru opozicionari, ali da će, ukoliko se to ne zaustavi, doći vrijeme u kojem će se na meti praćenja naći svaki pojedinac.

"Ako se pusti ovo, doći ćemo do društva u kojem ja nemam namjeru da živim i učiniću sve da niko ne postoji u ovoj zemlji ko misli da je Bog i da može da radi šta hoće i da, ko god misli drugačije,  odmah bude proglašavan izdajnikom. Nema veće izdaje sopstvenog naroda od ovoga što se sada radi. Ovo je prijetnja ljudima. `Ja vas slušam, znam šta radite`. Ko je on da može to da radi? Ko ima pravo da prisluškuje mimo zakona? Kakav je predsjednik koji slaže? On sad sam kaže `lagao sam`. Sad treba da mu oprostimo da što je lagao", kazao je Ivanić.

Ivanić je podvukao da ni u jednom, ni u drugom slučaju Dodik nema izlaza.

"Razuman i normalan čovjek bi se povukao. Rekao bi: Sklanjam se, nije više za mene da ovo radim", rekao je Ivanić u emisiji "Puls" BN TV.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...