NEKA SE DRUGI RADUJU: Stigla najbolja moguća vijest za Slavena Bilića, ali…

Engleska nogometna liga (EFL) objavila je kako će primjenjivati sistem promocije i ispadanja u nižim razredima engleskog nogometa za sljedeću sezonu bez obzira na to što su aktuelna prvenstva prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

  • Sport

  • 22. Maj 2020  22. Maj 2020

  • 0

Izvršni odbor EFL-a objavio je kako je dovršen nacrt prema kojem će se određivati koji će klubovi napredovati, a koji nazadovati čak i ukoliko se sezona ne nastavi.

Ovo je sjajna vijest i za bivšeg hrvatskog selektora Slavena Bilića, koji sa svojim WBA-om trenutno drži drugo mjesto u Championshipu

WBA i Leeds bi tako direktno izborili plasman u Premier ligu, dok bi drugi ostali uskraćeni za priliku da kroz preostalih devet kola uhvate jedno od prva dva mjesta. Ovakav rasplet primjera radi ne odgovora Fulhamu, koji za Bilićevim timom zaostaje šest bodova.

Oni bi sa preostalim klubovima koji su plasirani do šestog mjesta, razigravali za još jedno mjesto koje vodi u elitni razred engleskog nogometa. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...