THACI OHLADIO VUČIĆA: „Vjerujem u Amerikance, sanjam pripojenje Preševa, Medveđe i Bujanovca Kosovu…“

Predsjednik Kosova Hashim Thaci izjavio je da ne postoji nikakav sporazum s Beogradom i istaknuo da je njegov san da se opštine na jugu Srbije Preševo, Medveđa i Bujanovac pripoje Kosovu.

  • Regija

  • 22. Maj 2020  22. Maj 2020

  • 1

"Sanjam da Preševo, Medveđa i Bujanovac budu pripojeni bez ugrožavanja teritorijalnog integriteta Republike Kosovo", rekao je sinoć Thaci na TV Klan Kosova.

On je rekao da ne postoji nacrt sporazuma između Srbije i Kosova, da vjeruje u američko posredovanje i istaknuo da svako ko govori o razmjeni, čini to za unutrašnju političku upotrebu, jer se o tome nikada nije govorilo, pogotovo ne u Washingtonu, prenosi Kosovo online.

Optužbe odlazećeg premijera Albina Kurtija o tajnom sporazumu sa Srbijom nazvao je "čaršijskim pričama", jer nikakav sporazum ne postoji.

"Kurtijeve tvrdnje o sporazumu između Kosova i Srbije su čaršijske priče. Nema tajnog sastanka ili dogovora. Sve što se dogodilo u Washingtonu jeste pokazatelj spremnosti za nastavak dijaloga", rekao je Thaci.

On je istovremeno optužio Kurtija da je Srbiji predao sjever Kosova.

Istaknuo je, također, da će poštovati ustav i da će svaki sporazum proći kroz kosovsku skupštinu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...