OVO MOGU SAMO NIJEMCI: Bundesliga se nastavlja, a jedan stadion bit će "pun"...

Borussia Monchengladbach pokrenula je originalnu akciju.

  • Sport

  • 22. Maj 2020  22. Maj 2020

  • 0

Navijači Borussije Monchengladbach već su neko vrijeme mogli učestvovati u akciji i za nešto manje od 20 eura dobiti svoj kartonski isječak na tribinama Borussia-Parka.

Želja je bila da se barem stvori privid normalne utakmice s obzirom na to da se, zbog dobro poznatih mjera, sve utakmice moraju igrati bez publike, a sav novac prikupljen kroz ovu akciju, otišao je u humanitarne svrhe.

Sada se bliži prva domaća utakmica Borussije Monchengladbach od nastavka sezone u Bundesligi, a na stadionu je postavljeno oko 20.000 fotografija/kartonskih isječaka s likovima odanih navijača kluba.

"Kartonski isječci su spomenik. Oni trebaju pokazati da fudbal bez navijača, jednostavno, nije isti. Bila je ovo sjajna kampanja koja će sigurno doprinijeti stvaranju drugačije atmosfere na stadionu", rekao je sportski direktor Max Eberl.

Borussiju sutra očekuje novi derbi. Na svom terenu, u okviru 27. kola, odmjerit će snage s Bayer Leverkusenom.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...