MOŽE LI SE CIK BiH IZBORITI S NAPADIMA: O identičnim stavovima Čovića i Dodika...

... izjasnit će se na press konferenciji, koja će biti održana sutra

  • Politika

  • 22. Maj 2020  22. Maj 2020

  • 0

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine u subotu će održati konferenciju za novinare o temi lokalnih izbora koji se održavaju ove godine. 

Iako je CIK na vrijeme raspisao Lokalne izbore za 4. oktobar, sve je izvjesnije pomjeranje izbora za novembar zbog nedostatka sredstava za održavanje izbora. Vijeće ministara BiH još uvijek nije donijelo odluku o osiguravanju sredstava. Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija kazao je da će novac biti osiguran te da CIK treba nastaviti sa svojim aktivnostima. U protekla dva dana od predsjednika HDZ BiH i SNSD-a Dragana Čovića i Milorada Dodika identičan stav - novi članovi CIK-a nelegalno izabrani - te pozivaju sud da donese odluku. Dodik je čak kazao da dok se ne promijene članovi CIK-a neće biti ni novca za izbore. Članovi CIK-a izabrani su u Predstavničkom domu PS BiH, a za sada Sud BiH nije donio nikakvu odluku po žalbi smijenjenih članova CIK-a. 

Iako u isto vrijeme tvrde da se izbori trebaju održati ne prestaju napadi na CIK i ucjene osiguranjem novčanih sredstava. 

(SB/NAP) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...