NI ŽIV, NI MRTAV, NI POMORAC: Reuters traži Kim Jong Una, pišu da je možda...

... u svojoj omiljenoj vili u Wonsanu

  • Svijet

  • 22. Maj 2020  22. Maj 2020

  • 0

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un veoma se rijetko pojavljivao u protekla dva mjeseca, a u posljednje tri sedmice državni mediji nisu izvještavali o njegovom prisustvu u javnosti.

To neuobičajeno odsustvo iz javnog života sjevernokorejskog predsjednika počelo je neposredno nakon uvođenja vanrednih mjera zbog pandemije koronavirusa, iako Pjongjang tvrdi da u Sjevernoj Koreji nema oboljelih od Covida-19, navodi Reuters. “Ovo nije normalno stanje”, ocijenio je Chad O’ Carroll, prvi čovjek organizacije koja nadzire situaciju u Sjevernoj Koreji.

Južnokorejski zvaničnici smatraju da je predostrožnost zbog koronavirusa vjerovatni razlog za ograničeno pojavljivanje Kima u javnosti. Neimenovani, zvanični izvor Reutersa u Seulu kaže da Kim vjerovatno rukovodi zemljom iz svoje omiljene vile u Wonsanu, dok južnokorejska obavještajna agencija tvrdi da se Kim podvrgao operaciji članka.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...