MAJA DRAGOJEVIĆ-STOJIĆ TUŽI MINISTRA DRAGANA LUKAČA: "Nije tačno da sam bila na bolovanju"

"Umjesto da podrži naš trud, da makar minimalno suosjeća sa nama, gospodin Lukač širi lažne informacije o doktoru...", rekla je Dragojević-Stojić.

  • Politika

  • 22. Maj 2020  22. Maj 2020

  • 0

Članica Predsjedništva SDS-a, dr. Maja Dragojević-Stojić, koja radi u Covid-bolnici u Prijedoru, najavila je tužbu protiv ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača, jer je u Narodnoj skupštini izjavio da je ona od prvog dana borbe protiv korone bila na bolovanju.

Dragojević–Stojić rekla je na konferenciji za novinare da je „nedopustivo da neko upućuje takve optužbe i širi lažne informacije o doktoru koji je na prvoj liniji borbe protiv korone“.

"U proteklih 16 godina, od kada radim kao internista – kardiolog, nemam niti jednog dana bolovanja i to se lako da provjeriti. Od samog početka pandemije izazvane korona virusom sam se dobrovoljno prijavila u korona tim i nalazim se u njemu od početka ovog mjeseca", rekla je Dragojević-Stojić.

Ističe da optužbe na njen račun za nju predstavljaju veliku uvredu časti.

"Umjesto da podrži naš trud, da makar minimalno suosjeća sa nama, gospodin Lukač širi lažne informacije o doktoru koji je na prvoj liniji borbe protiv korone. Primorana sam da odbranim svoju čast, ugled i profesiju podizanjem ove tužbe, iako nisam neko ko, inače, reaguje na ovakav način", rekla je ona.

Kako kaže, zaposleni u korona-timu u Prijedoru rade u veoma teškim improvizovanim uslovima.

"Veći dio dana provodimo u opremi u kojoj ne možemo da dišemo, danonoćno liječimo teške pacijente i borimo se za njihove živote. Nakon optužbi gospodina Lukača, sinoć sam dobila na desetine poruka mojih pacijenata, koji su se uplašili zbog informacije da sam na bolovanju i koji su me pitali ko će sada da ih liječi", tvrdi dr. Dragojević-Stojić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...