TAKO TO ONI RADE: "McDonald's" pomaže korisnicima franšize u Njemačkoj, odgođena naplata za dva mjeseca

Američki lanac restorana brze prehrane "McDonald's" planira korisnicima franšize u Njemačkoj odgoditi naplatu naknada za mart i april kako bi im pomogao da prežive krizu uzrokovanu pandemijom novog koronavirusa.

  • Ekonomija

  • 22. Maj 2020  22. Maj 2020

  • 0

Prema izvještaju koji je danas objavio poslovni sedmičnik "Wirtschaftswoche", "McDonald's" korisnicima neće naplatiti ni dio najamnine. Procjenjuje se da će mjere donijeti "McDonald'su" troškove od više desetaka miliona eura.

U Njemačkoj pod "McDonald'sovim" imenom posluje ukupno 1.480 restorana

Američki div planira i novu veliku marketinšku kampanju, koja bi se poklopila s otvorenjem restorana za konzumaciju hrane u zatvorenom prostoru početkom iduće sedmice.

U Njemačkoj pod "McDonald'sovim" imenom posluje ukupno 1.480 restorana, a većinom njih upravlja oko 200 korisnika franšize američke kompanije. "McDonald's" najavljuje da bi korisnicima mogao osigurati i dodatnu pomoć, ovisno o njihovim specifičnim potrebama.

U korona-krizi američka kompanija pokušava povećati prodaju putem drive-thru zalogajnica

U korona-krizi američka kompanija pokušava povećati prodaju putem drive-thru zalogajnica, prodajući hamburgere i druga jela direktno vozačima i njihovim suputnicima. To ni izdaleka nije nadoknadilo gubitke u restoranima, istaknuo je u razgovoru za "Wirtschaftswoche" šef njemačkog ogranka "McDonald'sa" Holger Beeck.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...