SKAKA TOKOM POSJETE OBEĆAO: "Grad Sarajevo će pomoći Zemaljskom muzeju!"

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka boravio je u radnoj posjeti Zemaljskom muzeju, gdje je razgovarao s direktorom Mirsadom Sijarićem. Grad Sarajevo ima kontinuiranu i institucionalnu saradnju sa Zemaljskim muzejom, a posebno kroz realizaciju zajedničkih projekata.

  • Društvo

  • 22. Maj 2020  22. Maj 2020

  • 0

No, kako je istaknuo gradonačelnik Skaka tokom razgovora, svima je poznato da je potrebno trajno riješiti pitanje ove najznačajnije muzejske ustanove u Bosni i Hercegovini. Dogovorena je i realizacija konkretne pomoći, o čemu će biti više riječi u narednim danima.

“Grad Sarajevo uvijek će biti na strani Zemaljskog muzeja, u to nema nikakve sumnje. Pronalazimo modalitete na koji način će Grad i ove godine pomoći rad Muzeja. Sramotno je da smo došli u ovu situaciju. Međutim, jasno je da ovdje moramo imati sistemsko rješenje, koje će trajno osigurati ne samo opstanak nego i razvoj ove institucije. Mi ćemo svakako biti dio rješenja”, rekao je gradonačelnik Skaka.

Direktor Mirsad Sijarić naglasio je tokom sastanka važnost nesmetanog funkcioniranja Zemaljskog muzeja, istaknuvši da je on ovih dana ponovo otvorio svoja vrata nakon što je rad bio obustavljen zbog pandemije.

“Ohrabreni smo voljom Grada Sarajeva i gradonačelnika da intenziviramo i, evo, konkretiziramo saradnju. Uvjeren sam da će ono što smo danas dogovorili, biti u interesu ne samo Muzeja i Grada nego i svih građana. Naši timovi će u narednih nekoliko dana precizirati detalje i krenuti u realizaciju”, dodao je Sijarić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...