AMBASADA SAD-a PODSJETILA AMBASADORA RUSIJE KAKO STOJE STVARI: "Zatvaranje OHR-a uvjetovano je ispunjenjem..."

Iz Ambasade SAD-a u BiH su za N1 istakli da je njihov stav o OHR-u u BiH nepromijenjen.

  • Vijesti

  • 22. Maj 2020  

  • 0

Kazali su da određene izjave ne mogu komentarisati, ali su podsjetili šta je preduslov za zatvaranje OHR-a.

"Zatvaranje OHR-a uvjetovano je ispunjenjem 5 + 2 ciljeva i uvjeta koje je postavilo Vijeće za implementaciju mira. Završetak ovog procesa diktiran je ispunjavanjem postavljenih ciljeva i uvjeta, a ne vremenskim rokovima", naveli su iz Ambasade SAD u BiH. 

Inače, ruski ambasador u BiH Petar Ivancov kaže da se "Rusija dosljedno zalaže za povlačenje mehanizma spoljnog protektorata u BiH i ukidanje funkcije visokog predstavnika, kao i predaju svih nadležnosti u ruke lokalnih vlasti". 

Ivancov kaže "da je apsurdno da se BiH i dalje nalazi pod posmatranjem visokog predstavnika, koji se postavlja iznad demokratski izabranih institucija".

Ove izjave su izazvale veliki broj reakcija funkcionera.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...