MALO KOŠTA, PUNO DAJE: Napravite kod kuće tarhanu i uživajte...

Od ove tjestenine i supa je među onim ukusnijima uopće, ali ovaj recept nije to

  • Gastro

  • 23. Maj 2020  23. Maj 2020

  • 0

SASTOJCI:

10 jaja

pola kašičice soli

250 ml kisele vode

2,5 kg brašna

PRIPREMA:

1. Jaja, so i kiselu vodu umutiti, dodati brašno i umijesiti tijesto. Praviti loptice i raziviti kore, svaku isijeći na kriške.

2. Sušiti na suncu.

3. U litar vode staviti pola kašičice soli pa, kad proključa, dodati 200 grama tarhane, a onda procijediti.

4. Na ulju propržite prezlu i dodajte obarenoj tarhani, promiješajte pa odozgo narendajte sir.

Prijatno! :)

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...