PROCURIO TAJNI DOKUMENT: Transfer Miralema Pjanića je gotova stvar, evo zbog čega ga Katalonci toliko žele...

Katalonski mediji proteklih dana s velikom sigurnošću tvrde da će Miralem Pjanić biti novi igrač Barcelone.

  • Sport

  • 26. Maj 2020  26. Maj 2020

  • 0

Ta je vijest izazvala pomiješane reakcije navijača Barcelone na društvenim mrežama. Mnogi od njih ne vide zbog čega se Barcelona odlučila na zamjenu Pjanić - Arthur Melo, prvenstveno zbog razlike u godinama, ali pojašnjenje dolazi u vidu internog dokumenta koji je kružio među Barceloninim članovima uprave.

Španski list AS imao je uvid u taj dokument, a u njemu jasno stoji da je prioritet uprave u ovom trenutku dovesti iskusnog igrača i dati mu prioritet nad mladosti.

"Naš način igre zahtijeva dovođenje iskusnijih igrača, a ne samo mlađih. Iskusan igrač lakše će se adaptirati na situaciju u klubu i biti na vrhuncu forme od trenutka kada potpiše za klub", navodi se, između ostalog, u internom dokumentu.

Takvu preporuku prati serija podataka i tabela koji pokazuju da iskusniji igrači bolje odgovaraju na zahtjeve Barcelone u trenutku kada se odluče potpisati za Barcelonu.

"Procent dodavanja bolji je za 3-5 posto kod iskusnijih igrača, naspram grupe koju čine igrači od 16 do 29 godina, a uigravanje s ostatkom ekipe se, također, pokazalo lakšim", stoji u dokumentu.

Zaključak španskog AS-a je da Barcelona mijenja strategiju formiranja tima i u ovom trenutku traži idealan balans mladosti i iskustva, a Miralem Pjanić, kao igrač u najboljim godinama, mogao bi u ovom trenutku pružiti Barceloni i energiju mlađeg, kao i iskustvo starijeg nogometaša.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...