SAD I TO ZNAMO: U tržne centre u FBiH već od...

"Postoji mogućnost da već u četvrtak budu otvoreni tržni centri širom Federacije BiH", kaže Anis Ajdinović, direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove.

  • Vijesti

  • 26. Maj 2020  26. Maj 2020

  • 0

Kako ističe, Krizni štab civilne zaštite bi sutra ili u četvrtak trebao imati sastanak na kojem bi bila donesena ova odluka.

"Sjednica štaba već je u pripremi i maloprije sam razgovarao sa sekretarom i već se vrši kontaktiranje da bi se sjednica održala što prije. Pretpostavljamo da će to biti sutra u poslijepodnevnim satima i da ćemo na toj sjednici prihvatiti preporuke da se dozvoli rad tržnim centrima", piše Faktor.ba

"Mislim da će se svi članovi Kriznog štaba sutra moći okupiti i ovu odluku jednoglasno donijeti kao i sve prethodne.

Ugostiteljski objekti ostaju pod mjerama koje su do sada bile i u zatvorenom prostoru neće biti dozvoljen rad u pružanju ugostiteljskih usluga. To je stav Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Federacije BiH, prema podacima kojima u ovom trenutku raspolažem.

Kada je u pitanju okupljanje u javnim prostorima, na otvorenom će se moći okupiti maksimalno 100 ljudi, a u zatvorenom 50 tamo gdje je to mjerama ranije dozvoljeno", pojašnjava Ajdinović.

Federalni štab civilne zaštite naredbu o zatvaranju tržnih centara donio je 18. marta, nakon proglašenja stanja nesreće zbog pandemije koronavirusa.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...